flamingos-omgeving-bed-and-breakfast-ammeloe

Tips

We hebben de meeste bezienswaardigheden in de omgeving voor u op een rij gezet.

Ammeloe

B&B Ammeloe kunt u vinden op de Esch 23 in Ammeloe. De Esch (opgebracht land) bevindt zich in het kleine kring-/kerkdorpje Ammeloe, bijna aan het eind van een doodlopende straat met daarachter alleen maar akkerland. Ammeloe is een van de vijf kerkdorpen van Stadt Vreden, Kreis Borken, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland.

Elk jaar in het tweede Adventsweekend vindt er rond de kerk een kerstmarkt plaats in Ammeloe. Ammeloe is ook een prima startplaats voor fietstochten in het grensgebied.

Restaurants en winkels in Ammeloe

Er zijn twee restaurants in Ammeloe.

Zur alten Post is een XXXXL restaurant, waar het oog in het verleden al vaak groter leek dan de maag. Hier een keer eten is zeker een aanrader. Verwacht geen luxe maar wel een eerlijke en bourgondische maaltijd.
www.zur-alten-post-ammeloe.de.

Am Kring is een luxer restaurant dat bestaat uit twee delen: Büschker Stuben met een goede keuken en Clemens met een vermelding in de Michelin-gids. Zie www.amkring.de voor meer informatie.

Ammeloe heeft een bakker, een slager en twee banken met pinautomaat. Op zondagmiddag is het Heimathaus in de Kring geopend en kunt u een kijkje nemen in het verleden van Ammeloe en de omgeving; een overvloed aan gebruiksvoorwerpen maken het beeld compleet. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van koffie met gebak en tijdens de Advent-periode is er een kerststallententoonstelling.

 

Vreden: winkelcentrum, museumboerderij en watermolen.

Vreden ligt op een afstand van 7 km en heeft een klein winkelcentrum, een mooi stadspark met een museumboerderij en een watermolen. Kijk op www.vreden.de voor meer informatie.

Zwillbrock: flamingo’s maïslabyrint en barokkerk

Zo’n 10 km van Ammeloe ligt de grensovergang Zwillbrock. Het Zwillbrocker Venn is de meest noordelijke broedplaats van flamingo’s in Europa. U kunt een heerlijke wandeling van 6 kilometer om het veen maken. Meer informatie op: www.bszwillbrock.de/de/biologische-vielfalt/flamingos
In de zomer is er een maïslabyrint, waar je naast de speurtocht prima tijd kunt doorbrengen op een kleine kinderboerderij, skelterbaan, waterpret en een “maïsbad”. Meer informatie op: www.zwillbrockirrgarten.de/language/nl

Ook kunt u in Zwillbrock een oude barokkerk bewonderen. Meer info op: www.barockkirche-zwillbrock.de/start-d.

Rekken: kanotocht over de Berkel

Vlakbij de grensovergang Rekken (7 km) kunt u o.a. kano’s huren voor een tocht over de Berkel. Meer informatie: www.fietsenkanoverhuur.nl/nl/kanoverhuur-op-de-berkel

Eibergen

Vaar met de Berkelzomp 'de Snippe' over de Berkel en de oude Berkeltak die u naar de watermolen en de oude schutsluis brengt. Een prachtige boottocht door een mooi gebied. Het vaarseizoen is van begin april tot eind oktober. U kunt individueel meevaren of de hele boot afhuren. Kijk voor meer informatie op : www.ineibergen.nl/berkelzomp.

Buurse: watermolen met terras

Vlak voor de grensovergang bij Buurse vindt u de Haarmolen met zijn oude watermolen. Een prettige horecagelegenheid, waar u onder het genot van een drankje op het terras het water hoort stromen. Kijk voor meer informatie op : www.haarmuehle.de/nl.

Haaksbergen: Grote supermarkt met speeltuin voor jong en oud.

Bij de grens ter hoogte van Haaksbergen is een grote supermarkt waar ook een grote speeltuin voor groot en klein bij is. Meer informatie op: www.terhuurne.nl.

Nederlandse plaatsen binnen 25 km

Binnen een straal van 25 km liggen de Nederlandse gemeenten Winterswijk, Haaksbergen en Eibergen. Enschede is de dichtsbijzijnde stad met een uitgebreid winkelaanbod.

Winterswijk

Een leuke mix van ketens en lokale winkeliers, een bruisende zaterdagmarkt, volop horeca en overal gratis parkeren. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in het winkelcentrum van Winterswijk. Altijd gezellig en een echte aanrader. Meer informatie vindt u op www.100procentwinterswijk.nl.

Enschede

Deze grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl.

Meer toeristische tips in de omgeving

De 100 kastelenroute Munsterland, zie www.muensterland-tourismus.de/5116/100-schloesser-route-radtour

De Berkelroute
www.routeyou.com/nl-nl/route/view/127370/fietsroute/berkellandroute-36-7-km

M.T.B. route Witte veen- Haaksbergen
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/witte-veen/route/mtb-route-haaksbergen

Natuurgebied Buurserzand
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buurserzand

Meer toeristische tips Kreis Borken
www.tourismus-kreis-borken.de/

Golfen in de omgeving
www.glc-ahaus.de/home/
www.golfclubwinterswijk.nl/

Fietsroute R1 van Arnhem naar Berlijn
B&B Ammeloe is de perfecte stop op de fietsroute R1 van Arnhem naar Berlijn. Na bijna 80 kilometer op de teller (vanaf Arnhem) bent u toe aan een comfortabel bed en een heerlijk ontbijt. Zie ook www.europafietsers.nl/fietsroutes/euroroute-r1.

Zoekt u nog andere activiteiten in de omgeving?

Op onze facebookpagina zetten we regelmatig up-to-date informatie over activiteiten in de omgeving. Hetzelfde geldt voor ons logboek. Verder nodigen we iedereen uit om iets in ons gastenboek te schrijven. Tips voor toekomstige gasten zijn meer dan welkom!